А. Велков: Работещите в гимназията получават заплатите си в срок

Пазарджик — 8 декември, 2016 в 15:32 часа.

Фактите, които ще станат достояние чрез вас до пазарджишкото общество са проверими, съобщи в началото на днешната си пресконференция директорът на Математическата гимназия Ангел Велков. Пресконференцията бе отговор на публикуваното в местен ежедневник Открито писмо, в което директорът на гимназията се обвинява за това, че в учебното заведение не се изплащат редовно възнаграждения. За съжаление на читателите ни се оказа, че никой от присъстващите на пресконференцията не бе запознат с публикацията. Самият Велков също призна, че не я е чел. Не чувствам вина и няма за какво да съм притеснен, съобщи директорът на учебното заведение, който разкри пред присъстващите журналисти движението на паричните потоци в сметката на училището. По думите му, на 6 декември от 14,30 часа в гимназията е проведено Общо събрание, на което той е запознал колектива с текущото финансово състояние на училището. Към 30 ноември в сметката на гимназията имаше 9 098,31 лева, съобщи той. От тях 8250 лева са целеви средства, които касаят стипендии, пътни и средства за подпомагане на ученици за участието им на олимпиади. В 14,49 часа по сметката на гимназията е постъпила субсидията за месец декември. В 16,05 часа са постъпили и 913 лева за заплащане на учебниците по история за пети клас. В 16,16 часа е получена и сумата от 21 755 лева увеличение на средствата за плащания към минали месеци.
В този период, след приключване на съвещанието в две редакции на пазарджишки медии е получено и Откритото писмо, което е публикувано в един ежедневник.
През всичките години, през които съм директор на учебното заведение няма забавяния на изплащане на заплати и осигуровки, подчерта Велков. Днес е подписал платежните документи, с които ще се преведат и лекторските възнаграждения, както и други допълнителни разплащания.
Велков призна, че ще приключи годината с неразплатени средства единствено към външни доставчици, но е разпратил писма до контрагентите, които са проявили разбиране и са готови да изчакат с плащанията си през следващата година.
В края на пресконференцията, Ангел Велков изрази очакването си, че след появата на новата професионална паралелка през следващата година субсидията ще се увеличи и финансирането на учебното заведение ще е достатъчно за поемането на всички разходи.Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка