БСП: Хората вече не се страхуват да казват проблемите си на глас

Пазарджик — 23 март, 2017 в 19:44 часа.

Образованието трябва да е национален приоритет на България. Образование, което да формира активни, критично мислещи и отговорни граждани. Мнението ми за развитие на образованието се препокрива с мерките за образователна реформа, залегнали в предизборната платформа на Коалиция „БСП за България“.
Това каза днес Таня Благова, директор на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик и кандидат-депутат от гражданската квота в листата на Коалиция „БСП за България“. По време на пресконференцията, с която бе закрита предизборната си кампания, Таня Благова заяви, че за грамотността не са виновни нито учителите, нито учениците. Виновна е нормативната уредба в образованието през последните години, която изкара учениците на улицата. Тя допълни, че учителите ги боли не толкова от ниското заплащане, колкото от безумната нормативна уредба, която не позволява на учителите да бъдат пълноценни.
Таня Благова бе категорична, че предлаганите в предизборната платформа промени в Закона за предучилищното и училищното образование са необходими. Актуализирането на учебните програми от 1-ви до 12-и клас, един учебник и много учебни помагала, както и публично финансиране само на държавните и общинските училища, също са път към реформата., заключи дългогодишният директор на ПГИМ.
Водихме позитивна кампания, представихме листа с кандидати за народни представители във всеки общински център, имахме срещи във всяко населено място в областта. Срещнахме се с представители на бизнеса, с лекари и медицински персонал, с учители… Хората вече не се страхуват да казват проблемите си на глас, подкрепят предложените конкретни стъпки за промяна в предизборната платформа на Коалиция „БСП за България“ и дори предлагат конкретни допълнения в нея. Въпросите на хората бяха свързани преди всичко с политиката на доходите, задържането на младите в България, земеделието, здравеопазването, сигурността и справедливостта. Така обобщи накратко предизборната кампания Йордан Младенов, втори в листата и председател на Областния съвет на БСП. Той уточни, че изграждането на регионални сметища и рехабилитацията на околовръстния път на Пазарджик са били сред най-често поставяните конкретни проблеми за решаване в областта.
Промяната в България започна с избора на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. Наша задача е да доведем промяната докрай. Ние не мислим мандатно и нашата дългосрочна цел е нито един българин на и под прага на бедност, заключи Младенов.
По време на кампанията видяхме, че болката на хората е свързана преди всичко със социалната политика, каза и водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Славчо Велков.
Според социологически проучвания, които направихме, досега кампанията върви добре. Имаме увереност, че ще постигнем целта си и ще победим в областта, съобщи Велков.
Платена публикация
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕЕтикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка