Варвара иска съдействие от Д. Костадинова за ремонт на читалището

Пазарджик — 2 май, 2018 в 06:44 часа.

Читалище „Селска пробуда- 1927 година “ в с.Варвара се нуждае от спешен ремонт. За това алармираха кметът на селото Николай Николов и представители на културната институция по време на приемния ден на народния представител от ГЕРБ Пазарджик Десислава Костадинова. Залата, в която през годините са се изявявали групите към читалището вече е затворена, защото има опасност таванът ѝ да се срути, преди време е имало предписание от РЗИ за затваряне на част от читалището, сподели кметът. От спешен ремонт се нуждае покривът, който тече, стълбището, цокълът, ел. инсталацията, която е много стара и пожароопасна, а също киносалонът и библиотеката. Николай Николов връчи подписка от над 600 души, които искат читалището да се съхрани и да продължи да развива своята дейност, без да е опасно. Предписанията на РЗИ не са изпълнени поради една единствена причина липсват средства. В същото време читалището е средище на местната общност, развива богата творческа дейност и годишно организира над 20 изяви по различни поводи. В съставите на художествено –творческата самодейност са включени над 200 жители на селото и се работи активно за популяризиране и съхраняване на българското културно-танцово и песенно наследство. Хората от Варвара посетиха приемната на Десислава Костадинова, за да потърсят съдействие и информация за действащите програми, по които евентуално може да се ремонтира читалището.
Приемната на Десислава Костадинова посети и един от учредителите на инициативен комитет за изграждането в Пазарджик на паметник на военните кореспонденти. Димитър Дамянов запозна Костадинова с инициативата и с недостига на средства за реализирането на идеята. До момента са осигурени 10 000 лв., а са необходими още 3000 лв.
„Разбира се, когато това е възможно, не пестя сили да помогна за всяка добра кауза. Наред с обществените, подкрепа хората често търсят и за свои лични проблеми. Не винаги решенията са лесни и прости, но каквото мога, правя, за да не се губи вярата в доброто, за да знае всеки, че взаимопомощта не е имагинерно понятие“, коментира своята приемна Костадинова.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка