Граждани се запознаха с работата на Административен съд

Пазарджик — 24 ноември, 2017 в 09:34 часа.


При засилен интерес от страна на граждани и ученици протече инициативата „Ден на отворени врати“ в Административен съд – Пазарджик, която се проведе вчера по предварително обявената програма.
Денят на отворените врати премина под мотото „Моето право е моята отговорност“. На гости на съда бяха ученици – посланици на Европейския парламент от гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“, с ръководител Цветелина Арапова-Чавдарова, които участваха в интерактивна игра за познаване на правата и задълженията им в Европейския съюз. Учениците бяха разделени на два отбора с капитани: председателят на съда Мариана Шотева и съдия Георги Видев. И двата отбора бяха изключително знаещи, като само бързината при даването на отговорите даде малка преднина на единия отбор. Имаше предизвикателство и към капитаните, с което те се справиха успешно с помощта на своите съотборници. Всички участници в играта получиха символичен подарък – чаша за чай с мотото на инициативата, което да им напомня, че всяко тяхно право е и тяхна отговорност. Учениците представиха сътворена от тях „Азбука на моите права“. Служители от областно звено „Охрана“ демонстрираха с участието на децата по какъв начин се осъществява пропускателния режим в съда. Спечелилият отбор присъства на открито съдебно заседание, а другият отбор се запозна с пътя на една жалба от постъпването й в съда до постановяването на съдебния акт от съдията.
С работата на съда се запознаха и представители на Сдружение „Човеколюбие“ гр. Пазарджик.
Събитието уважиха заместник областният управител на област Пазарджик Йордан Кожухаров, окръжният прокурор Васил Малинов, комисар Блага Крайчева от ОД на МВР гр. Пазарджик, началникът на Областно звено „Охрана-Пазарджик“ главен инспектор Антоанета Иванова, директорът на Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Пазарджик – Гергана Спасова и директорът на гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ – Иванка Ваклинова.
По време на инициативата на мониторите пред съдебните зали бяха излъчвани видеоматериали „Третата власт отвътре – 10 информационни рубрики“ на Висшия съдебен съвет.Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка