Н. Шопов: Пазарджик и неговото бъдеще ни обединява

Пазарджик — 17 май, 2018 в 15:44 часа.

Уважаеми господин Председател,
Уважаеми господин Попов,
Уважаеми колеги общински съветници,
кметове на кметства, служители в общинска администрация и гости,

Отново сме в навечерието на Празника на нашия град-Денят на Светите равноапостоли Константин и Елена. Празник, който винаги ни напомня, че въпреки многобройните различия, сме част от една общност и това ,което ни обединява, е Пазарджик и неговото бъдеще.
Празничният ден е добър повод да вярваме все по-силно, че нещата, които ни свързват ще бъдат все повече от тези, които ни разделят.
Хубаво е и да си кажем още веднъж, дори с риск да звучи като клише, че хората на Пазарджик, са истинското му богатство и голямата му надежда.
Наш дълг е да ги подкрепяме да се развиват и да успяват като активни и мислещи хора. Да им даваме множество поводи да се гордеят с града си. Да имат мотивация и спокойствие да останат тук, да се прилагат знанията и уменията си, да създават семейства и да отглеждат децата си в сърцето на Тракия. Нека Пазарджик бъде място, което привлича не само с подобряваща се физическа среда, с инфраструктура и зелени пространства, но нека да бъде и място с икономическа активност и финансов просперитет за всеки, който има желание да се труди.
Не на последно място, разбира се, Пазарджик трябва да продължи духовната традиция, завещана ни от Стефан Захариев, Константин Величков, Теодор Траянов,Димитър Бояджиев, Никола Фурнаджиев. Да се развива като културно средище и място за изява на таланти.
Важно е за всеки един от нас, градът, в който живеем и общността, в която се развиваме, да създава усещане за лично щастие на всеки пазарджиклия. Това е и водещо послание на модерна Европа, от която ние сме неотменна част.
Нека нашите небесни покровители закрилят децата, семейството и рода ни. Това са скъпоценните неща в живота, които ни карат да се усмихнем и да бъдем щастливи.

Искам от сърце да благодаря на всички, които обичат и подкрепят нашите усилия за развитието на общината.

Честит празник, Пазарджик!Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка