Общината и ВМРО организират „Защо ще остана в България“

Пазарджик — 19 април, 2017 в 07:48 часа.

ВМРО със съдействието на Община Пазарджик организира конкурс за патриотична творба на тема „Защо ще остана в България”. Произведението може да обхваща различни жанрове – проза /разказ, есе/, поезия /стихотворение,текст за песен/, както и видеоклип, картина или снимка. Участие ще могат да вземат всички ученици, учащи на територията на Община Пазарджик, които към 1 юни са навършили 18 години. Срокът за участие е до 24 май като творбите могат да бъдат изпращани на адрес : гр. Пазарджик, ул.”Константин Величков” № 12, за ВМРО или на e-mail vmropazardjik@gmail.com.
Творбите ще бъдат проверявани от четиричленно експертно жури, оценяващо творческите качества на младите пазарджиклии, което на 2 юни на тържествена церемония в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” ще награди участниците.
Победителят ще посети Европейския парламент в Брюксел, със съдействието на евродепутата Ангел Джамбазки.
Второ място – 18 от участниците ще посетят старите столици на България Плиска и Велики Преслав, като ще се обърне специално внимание на Голямата базилика в Плиска.
Трето място – 18 от участниците ще бъдат поканени на официално посещение в Народното събрание, със съдействието на народния представител от КП Обединени патриоти – Александър Сиди, който ще обясни същността на работата на българския парламент.
Организаторите се надяват да се включат всички младежи, които още пазят патриотичния си дух и вярват в бъдещето на България.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка