Откриха депото, експлоатацията му започва през ноември

Пазарджик — 13 октомври, 2017 в 16:18 часа.

Дългоочакваното от много години и от много хора регионално депо за неопасни битови отпадъци стана факт днес. Дълги години сметището край Капитан Димитриево бе наричано „язва“ и бе сочено за основна причина за високата заболеваемост на населението в района.
Депото бе открито от кмета на общината Тодор Попов, министър Нено Димов и шефа на ПУДООС Ренета Колева, които прерязаха лентата.
Молебен за здраве и успех отслужи Константийският епископ Яков.
Очаква се истинската работа на депото да започне в края на месеца или началото на ноември, защото на този етап се обжалва изборът на оператора. Изпратено е искане до Комисията за защита на конкуренцията, която да разреши използването на съоръжението преди изтичането на съдебните процедури.
В изказването си министър Нено Димов подчерта, че отпуснатите за изграждането на депото 16 млн. лева са пари от българското правителство и поощри местите власти да помислят по най – бързия начин за проектиране на сепарираща и компостираща инсталация, която ще се изгради с европейски пари и ще направи новите такси за населението по – приемливи.Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка