Тролейбусен транспорт иска да продаде четири свои имота

Пазарджик — 24 февруари, 2016 в 11:07 часа.


Постоянната комисия „Устройство на територията и общинска собственост, транспорт и комуникации” отказа да подкрепи предложението на общинския съветник Евтим Янев, с което се искаше точката за даване предварително съгласие на представителите на Община Пазарджик в Съвета на директорите на „Тролейбусен транспорт-Пазарджик” АД, да гласуват за продажбата на недвижими имоти, да се оттегли от дневния ред на утрешното заседание на общинските съветници. Янев поиска тя да се разгледа след като съветниците се запознаят с годишния отчет на дружеството. Точката се очертава като една от „конфликтните“ на утрешната сесия. По време на дебатите, съветниците ще дискутират по възможността “Tролейбусен транспорт-Пазарджик“ АД, да продаде недвижими имоти, собственост на дружеството и погаси задълженията си към ДКЦ I, в размер на 1 416 500 лв., съветниците трябва да определят и минималната продажна цена на имотите, подлежащи на продажба.
По време на дебатите в комисията снощи, финансистът на общината Георги Гайдаров защити тезата, че дружеството е един от сериозните инвеститори в общината и е „наляло“ доста „суха пара“ при изграждането но автогарата в Пазарджик.
На друга позиция бяха съветниците Евтим Янев и Красимир Първанов, които изразиха съмнение в това предложение. Според тях, направената финансова инвестиция в строежа на автогарата, която е изградена от друга фирма на д-р Михаил Тиков – „Заводски строежи“ е повече от апортната вноска на общината от близо 800 хил. лева, което е станало без знанието на общинските съветници и създава съмнение за източване на дружеството.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка