Попов позна! По дърветата на „Стамболийски“ ще има „Не ме убивай!“

Пазарджик — 13 юни, 2017 в 14:20 часа.

Сигурен съм, че щом започнат ремонтните дейности по булевард „Александър Стамболийски“ ще започнат да поставят по дърветата табелки „Не ме убивай“, коментира на днешната си пресконференция кметът на общината Тодор Попов. Но, тези дървета са много стари и зеленината по улицата трябва да се подмени, продължи той, като призна, че е млад и не помни кога са насадени съществуващите. На въпросът му към главния архитект, Танков отговори, че и неговата възраст не може да му помогне.
Във Фейсбук вече е сформирана група „Да Спасим Дърветата По Бул. „Александър Стамболийски“! Предлагаме ви призивът на създателите на групата, без редакторска намеса:
До живеещите на бул. „Ал. Стамболийски“ и до всички граждани на Пазарджик!
Проектът за ремонт на бул. „Ал. Стамболийски“ предвижда изсичане на всички дървета!!! Дърветата в града са нашето здраве! Особено ценни са дървета като тези, за чието развитие от фиданки са били необходими десетки години. А в града ни те непрекъснато намаляват!

Нека не позволяваме посегателства върху нашето здраве и здравето на децата ни, заради паркоместа! Защото здравето и децата ни са безценни!!!
Нека не позволим да се повтори грозното унищожаване на цялата многогодишна зеленина по бул. „Руски“, който сега е гол.

Искаме проектът за ремонта да бъде преработен така, че съществуващите дървета да бъдат запазени и да бъдат посадени нови на празните места!
Искаме преработеният проект да бъде подложен на широко обществено обсъждане, в удобно за гражданите неработно време, за което обсъждане живущите на бул. „Ал. Стамболийски“ и всички граждани на Пазарджик да бъдат надлежно уведомени.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка