Стефан Пеевски от Хасково спечели риболовния турнир в Пазарджик

Пазарджик — 6 октомври, 2009 в 07:56 часа.

 

 

44 килограма и 900 грама бе уловът, с който членът на Ротари клуб Хасково- Аида Стефан Пеевски спечели риболовния турнир” Гларус ” в Пазарджик. Турнирът бе организиран от Ротари клуб ” Пазарджик Бесапара ”, Ротари клуб Пазарджик и Ротари клуб Велинград за втора поредна година. В състезанието взеха участие риболовци от София, Пловдив, Хасково, Велинград и домакините от Пазарджик. Регламентът бе истинско предизвикателство за участниците: в рамките на 4 часа, с една въдица и една единствена кукичка на нея. Допълнителни емоции създаде и  дъжда, който се превърна в тема на много рибарски закачки. Безспорният победител Стефан Пеевски събра завистливите погледи на всички участници и комплиментите на собственика на спонсора – фирма „ Гларус” Спас Гърков, който заяви, че в дългата си практика в този бизнес за пръв път се среща с риболовец, като Стефан. Ротарианецът от Хасково успя за 240 минути да улови 50 шарана с общо тегло 44 килограма и 900 грама. В тези четири часа той успя да изпусне още 18 риби, които бяха решили да „ опитат ” от стръвта поставена на неговата кукичка. Кибиците около водоема „Черно море в Тракийската низина” с увереност твърдяха, че „мускулната треска” в ръцете на Стефан на следващия ден е неизбежна.

Вторият в класирането Борис Делов от Пазарджик улови „само” 22 килограма и 210 грама риба. В началото той дори успя да поведе на победителя, но с течение на времето уменията на риболовеца от Хасково си казаха своето. Георги Китов от Велинград имаше в „ живарника” 7 килограма риба, което се оказа достатъчно за третото място.

Целият ден бе изпълнен с много емоции и ротарианско настроение. Победителите получиха награди и заедно с победените се събраха вечерта  на приятелска раздумка по рибарски и ротариански въпроси.
Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка