СУ“Г. Бенковски“ получи „Предприемаческо училище на България“

Пазарджик — 13 октомври, 2017 в 15:29 часа.

За изключителни постижения в училищното образование по предприемачество, след десетгодишна упорита и активна работа по програмите на Джуниър Ачийвмънт България, Средно училище “Георги Бенковски“ в Пазарджик получи от Министерството на образованието и науката отличието „Предприемаческо училище на България за 2017 г.”
Наградата бе връчена от зам. министър Таня Михайлова на директора на училището Наталия Александрова. За приза се състезаваха много училища от страната. Комисия от представители на МОН, Министерство на икономиката и ДАБ класира на първите три места СУ “Георги Бенковски“, Пазарджик, ПМГ “Баба Тонка“ и СУ “Възраждане“, Русе. СУ „Георги Бенковски“ спечели първото място, защото има ясна визия и завидни постижения в образованието по предприемачество. Училището участва в инициативите на ДАБ, работи по програмите по предприемачество от 1 до 12 клас, участва в международни проекти като партньор. Много са спечелените призови места на ученици в конкурси, състезания на областно и национално ниво.
На 15 ноември 2017г. в Талин, Естония СУ “Георги Бенковски“ ще представи България, ще сподели своя успешен опит в предприемаческото образование и ще се състезава за наградата Европейско предприемаческо училище.Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка