Т. Попов: Инвестирахме 25 млн. лева в образователна инфраструктура

Пазарджик — 21 март, 2018 в 15:24 часа.


Днес официално бе открита реновираната сграда на училище „Христо Ботев“ в Пазарджик. Ремонтът на учебното заведение започна в края на миналата година, като за целта бе необходимо учениците от него да учат в сградата на друго. Днес кметът на общината Тодор Попов благодари за търпението и разбирането за това на ученици, учители и родители. Той обяви, че по време на неговото управление общината е заделила около 25 млн. лева в реновирането на учебни заведения в общината – 13 млн. за училища и 12 млн. лева за детски градини. За нас образованието отдавна е приоритет и смятаме, че децата постигат повече успехи, когато учат в прилична среда, акцентира Попов. Предстои официалното откриване на ремонтираните училище „Любен Каравелов“ и общежитието на Спортното училище.
Почти един милион лева са инвестирани в ремонта на училище „Христо Ботев“. Заедно с поставянето на изолация е подновена и електрическата инсталация. Поставен е нов котел за парното отопление, подменени са и всички радиатори. Старият паркет в училището е заменен с ламинат, пребоядисани са всички помещения и коридори. Директорката на учебното заведение Боряна Кънева съобщи, че в най – скоро време се очаква и новото обзавеждане, с което всичко ще стане завършено.
На официалното откриване присъстваха секретарят на общината Румен Кожухаров, шефът на ТСУ Славка Стойчева и шефът на отдел „Образование и култура“ в общината.
Повече снимки и видео можете да видите на страницата ни във Фейсбук!Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка