Тодор Попов протегна ръка към Фондация „Четири лапи“

Пазарджик — 29 януари, 2018 в 14:36 часа.

В най – скоро време ще установим контакт с фондацията, за да обсъдим бъдещето на двете малки лъвчета. Ще се срещнем и с жената, която се грижи за тяхното здраве, това съобщи на извънредния брифинг, организиран за съдбата на Терез и Масуд кметът на общината Тодор Попов. Ние и фондацията сме на една страна, тази която иска доброто на лъвчетата и е напълно естествено да намерим общ език. По думите му, това не е направено досега, защото Община Пазарджик не е имала качеството, в което да го направи. Сега като собственици на двете лъвчета, вече е друго, коментира Попов. Нещата се драматизираха много, не съм предполагал, че този въпрос ще предизвика такава драма, продължи той.
Според него общината има стратегия за развитие на парк остров „Свобода“ и развитието на зоокъта е част от тази стратегия. Попов обясни и практиката, според която зоокътовете в различните градове си помагат в развитието им, като припомни, че Община Пазарджик даде три тигърчета на градовете Варна, Ловеч и Хасково. Защо някой си мисли, че след като в Разград не са могли да се погрижат за лъвчетата, то никой в България няма да може, попита той. Пазарджик има добър опит в отглеждането на големи котки. Според кмета на Пазарджик отглеждането на двете лъвчета е кауза, която трябва да ни сплоти, а не да ни разединява, защото всички искат доброто на животните, а и предизвикателството си струва. Попов бе категоричен, че няма причина да се подценяваме, защото в пазарджишкия зоокът живеят 40 животински вида, а и Пазарджик има климатични предимства пред Холандия в отглеждането на големи котки. Можем с Фондация „Четири лапи“ да бъдем полезни за нас, а не на Холандия, коментира кметът.
Пазарджик е готов още утре да приеме малките лъвчета. Днес се правят последни проверки от институциите и още утре те могат да пристигнат от Разград. На този етап зоокътът има подходящи условия, помещенията отговарят на стандартите. В момента се изграждат големите клетки, които в рамките на месец и половина ще бъдат готови. Издръжката на животните е сериозна, но няма да предизвика финансови проблеми. Присъстващият на брифинга д-р Паун Лазаров пое отговорност за живота и здравето на лъвчетата. Двамата с кмета бяха категорични, че след разговор с хора от Фондация „Четири лапи“ ще се извърши професионална експертиза за състоянието на животните, след което ще се изработи и конкретен план за по – доброто им отглеждане.Етикети: , , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка