Трендафил Величков: Солидарен съм с вашите искания

Пазарджик — 29 юли, 2015 в 14:33 часа.

Това заяви областният управител на Пазарджик Трендафил Величков пред представители на сдруженията на работодателите от град Пазарджик, които се срещнаха с него в кабинета му след провелия се протест пред областната администрация срещу промяната в цената на електроенергията и добавката „задължение към обществото“. „Не бива да се търси противопоставяне в обществото, а диалог и постигането на разумни решения”, каза Трендафил Величков и допълни, че подкрепя идеята за изготвянето на пътна карта за реформи в сектор енергетика. „Решението на Народното събрание за тази пътна карта трябва да бъде прието с необходимия консенсус, както бяха приети други важни решения за страната и обществото”, каза Величков.
Инж. Георги Русков, директор на „Елхим-Искра” АД и представител на Областната структура на Асоциацията на индустриалния капитал в България и инж. Евтим Янев – председател на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик, връчиха на областния управител писмо-декларация, с което се присъединяват изцяло към декларацията на национално представените работодателски организации в България относно „повишаване ценовата добавка „задължение към обществото” от 1 август 2015г.
Областният управител Трендафил Величков ще представи декларацията и исканията на пазарджишките работодатели пред Министерски съвет и пред ръководствата на всички парламентарно представени политически партии и Комисията по енергетика в Народното събрание.Етикети: , , , , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка