Т. Попов: Хора с пропуски заемат най – натоварените паркоместа

Пазарджик — 24 май, 2018 в 13:44 часа.

В българската Конституция е упоменато, че има разделение на властите и заповеди на изпълнителната власт към законодателната са незаконни, така най – кратко може да се характеризира вчерашния дебат на общинските съветници, по въпроса за заповедта на кмета, с която се определя бул. Княгиня Мария Луиза за място, където могат да използват правото си на преференциалното паркиране, което е упоменато в гласуваната от тях наредба. В отговор на въпрос на общинския съветник Чавдар Чавдаров кметът на общината Тодор Попов обстойно отговори за причините, заради които е издал заповедта си. На въпроса дали според него тази заповед е законосъобразна, той бе лаконичен – „Щом съм я издал, значи е проверено“. По информация на Ра1 при подписването на договора с „Контур – 7″ за стопанисването на „Синя зона“, месечната вноска към общината е определена върху общия брой на паркоместата. При започването на работа, обаче фирмата се е сблъскала с огромния брой безплатни пропуски, които реално намаляват броя на местата за паркиране в централна градска част независимо от факта, че от началото на годината общинска администрация е взела крути мерки за намаляване на тези документи.
Трябва да призная, че не успяхме да дисциплинираме нашите съграждани да паркират правилно през отминалите години и смятам, че предоставянето на услугата е добър ход, призна кметът на общината, като не пропусна да отбележи, че най – натоварените места, обикновено се заемат от хора, които имат право на преференциално паркиране, които използват паркомястото по цял ден.
Пред Ра1 общинският съветник Чавдар Чавдаров сподели, че ще обжалва тази заповед пред Административен съд, защото не е в съответствие с наредбата. Аз съм готов да се откажа от пропуска си, призна Чавдаров, но няма как кметът на общината да издава заповед на общински съветник, заключи той.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка