Хебър направи достоен край на първия сезон в Суперлигата

Спорт — 17 март, 2018 в 07:32 часа.

Хебър загуби от ЦСКА в третия мач от серията и отпадна от по нататъшно участие за излъчването на шампион на Суперлигата. Срещата завърши 3:1 гейма за ЦСКА, отделните части завършиха 25:18, 25:19, 24:26, 25:20. Резултатът не отразява в пълна степен показаното на терена, защото особено в четвъртия гейм нашите показаха добра игра и характер. Никак нямаше да изглежда удивително, ако се стигнеше и до тайбрек.
ЦСКА стартира силно мача. За пореден път ветеранът Ивайло Стефанов показа, че в спорта няма стари и млади. Може да се каже, че участието му реши първия гейм. След първото техническо прекъсване той застана на сервис и домакините дръпнаха с пет точки, което се оказа решително за гейма.
Във втория гейм се огъна блокадата и посрещането ни, като цяло играта в защита, което домакините използваха и спечелиха по почти идентичен на първия гейм начин.
Нашите дадоха всичко от себе си в третия гейм, показаха сила и характер, а Александър Ляфтов със страхотни отигравания /дано успеят да го задържат и през следващия сезон/ за пореден път поведе съотборниците си към победата в частта. В гейма имаше няколко обрата, а особено драматичен бе финалът му, когато от 21:16 за ЦСКА, пазарджиклии се взеха в ръце и изравниха при 23:23. За да увенчае чудесното си представяне в гейма, Люфтов заби ас, с който възкръснаха надеждите на гостите.
В четвъртия гейм нашите се държаха плътно в резултата до домакините до 14:12, когато цесекарите поеха контрола върху мача и го приключиха.
Минчо Минчев отбеляза 21 точки за Хебър, Александър Ляфтов добави 13, Мартин Палийски 10.
Така завърши първият сезон на Хебър в Суперлигата.Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка