Хебър постигна първа, но престижна победа в контролите

Спорт — 5 юли, 2018 в 07:41 часа.

Футболистите на Хебър постигнаха престижна победа над втородивизионния Ботев /Гълъбово/ в контрола, играна вчера на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик. Резултатите от подобни контроли не са най- важното нещо в подготовката, но безспорно влияят на самочувствието на футболистите.
Мачът за Хебър започнаха:
Димитър Георгиев, Иван Иванов, Васил Геров, Мурад Ибраим, Цветан Павлов, Якуб Идризов, Руслан Иванов, Николай Хаджиниколов, Стефан Лачов, Кирил Георгиев, Атанас Велев.
Първите неща, които направиха впечатление бе намерението на Танчо Калпаков да постави на десния фланг на атаката Атанас Велев. Дано това не е някаква дълготрайна амбиция, защото на всички на стадиона стана ясно, че мястото на Крауч не е там. Велев е един от футболистите, който може съвсем успешно да спира атаките на съперника, борбен футболист, който може и да смени посоката на атаката, добре играе „на втория етаж“ и често вкарва с глава, ето защо мястото му е в сърцето на халфовата линия, а не на фланга.
Видя се чудесно, че някои от пазарджишките футболисти са доста натежали след почивката и е необходимо доста бързо да влязат в добро физическо състояние. Прекрасни първи впечатления остави Якуб Идризов, който почти не сбърка пас, направи и няколко впечатляващи извеждания. Очевидно той е футболистът, който трябва да направи така, че пазарджиклии бързо да забравят Митко Илиев. Другият нов Николай Хаджиниколов също остави добри впечатления. Борбен, с добро чувство към играта, но е видно, че тепърва му предстои да привикне към останалите в отбора. Нещо, което с времето ще се получи. След дълга контузия видяхме отново в игра Петър Дебърлиев. Стражът на Хебър показа игра на традиционно добро ниво. Демонстрира добро пласиране и спаси няколко сериозни удара на гостите. През първото полувреме видяхме и няколко груби грешки във фаза защита, които трябва да се анализират сериозно и се изчистят. Хубавото е, че през този сезон Калпаков няма да гради състав от нулата. Гръбнакът на отбора е съхранен и старшията на Хебър ще може да надгражда постигнатото през миналия.
През второто полувреме в игра влязоха: Ангел Лачов, Мартин Сечков, Серафим Михайлов, Станимир Димитров, Цветелин Тонев, Андриан Краев, Петър Дебърлиев и Димитър Юруков.
В крайна сметка Хебър победи Ботев от Гълъбово с 1:0. Толът отбеляза в 84 минута Серафим Михайлов.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка