Хебър представи състава си за пролетния полусезон в контрола с Оборище

Спорт — 18 февруари, 2018 в 08:23 часа.


Хебър направи представянето на футболистите си за пролетния полусезон в последната за зимната пауза контрола. Момчетата на Танчо Калпаков се изправиха срещу играещия във Втора лига състав на Оборище от Панагюрище. Преди началото на срещата всеки футболист бе представен индивидуално. Ето и имената на футболистите, на които ще разчита треньорът в мачовете през пролетта:
Вратари: Петър Дебърлиев, Димитър Георгиев и Спас Видев.
Защитници: Николай Николаев, Димитър Мичков, Мурат Ибраим, Мартин Сечков, Цветан Павлов, Иван Иванов и Васил Геров.
Полузащитници: Кирил Георгиев, Адриан Краев, Димитър Илиев, Атанас Велев, Красимир Здравков и Руслан Иванов.
Нападатели: Георги Георгиев, Стефан Лачов, Ангел Лачов, Матео Нието, Димитър Тошкин, Серафим Михайлов и Цветелин Тонев.
Важно е да подчертаем, че колумбиецът Нието, който бе представен и взе участие в мача все още формално не е част от отбора, защото има проблеми с документите му, но ако те се отстранят ще бъде картотекиран и ще играе.
Мачът с Оборище показа, че разликата между двата отбора, които играят съответно във Втора лига и Югозападна трета лига не е чак толкова голяма. В Оборище са събрани млади и талантливи момчета, които при подходяща работа могат да оставят отбора във Втора лига.
Срещата бе мъжка, със сериозни единоборства, бяха показани и жълти картони. Гостите стояха по – добре на терена, без да доминират и без да създават някакви сериозни положения за гол пред вратата на Хебър. Притежаваха повече топката и на този етап от подготовката показаха по – добро взаимодействие.
Резултатът в контролите не е най – важното нещо, но за статистиците трябва да отбележим, че завърши 1:1. Гостите поведоха в края на първото полувреме, голът отбеляза Карапетров след чудесно извеждане очи в очи срещу Георгиев, Руслан Иванов изравни през второто.
Танчо Калпаков използва всички здрави футболисти. Започна с Иванов, Сечков, Ибраим и Павлов в защита. Опитният и здрав Мартин Сечков направи добро впечатление, независимо от дребните грешки, които допусна. Излъчваше спокойствие в защита, „обра“ няколко центрирания пред вратата на Хебър. Иван Иванов показа, че липсата му през есенния сезон не е повлияла особено много на формата му, а качествата му със сигурност ще накарат Калпаков да разчита на него през пролетните мачове. На вратата Георгиев не бе особено сигурен и е важно за пазарджиклии Дебърлиев да се върне бързо в състава.
В кредата на терена чудесно впечатление с играта си направи Димитър Илиев. Халфът показа завидна борбеност, отлично движение по терена, бе полезен за отбора. Чудесна работоспособност показа и Руслан Иванов. Свърши много работа в двете фази на играта, след самостоятелен рейд отбеляза и изравнителния гол. Добро впечатление с играта си направи и Атанас Велев. Веднага след влизането си в игра, Крауч отправи два удара с глава, единият от които бе отразен с мъка от панагюрския вратар.
През есенния полусезон Хебър допусна малко голове, но и трудно вкарваше. Очакванията бяха по време на зимната почивка, отборът да подсили атаката. Калпаков разполага със седем нападатели, от които нови са Матео Нието /все още без картотека/, Димитър Тошкин и Серафим Михайлов.
Вчера Тошкин игра малко. Бе сменен още през първото полувреме след сблъсък със защитник на гостите, при който усети болка в глезена. Малко играха и другите нови. Михайлов очевидно е закъснял с подготовката.,а за проблемите на Нието вече стана дума.
След края на мача Калпаков сподели, че е искал победата, защото влияе на самочувствието на момчетата му /видео с коментара му можете да видите на страницата ни във Фейсбук/.Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка