„Хебър“ пропусна да сътвори сензация в Суперлигата

Спорт — 10 декември, 2017 в 08:16 часа.

Победа над временния водач в класирането наистина може да се окачестви като сензация, защото гостите, макар и от малък град в Югозапада имат страхотни традиции в играта. На вечерната тренировка в петък се контузи диагоналът Минчо Минчев, което даде отражение на представянето на домакините в два аспекта. Липсата на Минчо показа, че с изключение на Ляфтов в „Хебър“ няма волейболист, който да поеме отговорността и завърши с точка конфликтните разигравания. Липсата на Минчев постави трудна задача и пред Наско Петров, който чак в края на мача откри човека, който може да го замени. На позицията диагонал на разпределителя последователно играха Симеонов, Ляфтов и Петьо Бъчваров, като последния се справи най – добре. Странно, като се има предвид, че титулярната позиция на Бъчваров е централен блокировач. За пореден път играта на разпределителя Неманя Стефанович не провървя и никой не може да каже кога търпението на Атанас Петров към сърбина ще се изчерпа.
Първата час започна оспорвано, като гостите поведоха с 3:1. Жълто – сините от Пазарджик изравниха при 4:4, но позволиха на временните водачи да водят с 8:7 при първото техническо прекъсване. В тези минути блокадата на домакините вършеше работа. При 13:14 наставникът на домакините смени разпределителя Стефанович с Пламен Христов, който с незначително прекъсване доигра мача. Последва спад в играта на „Хебър“, а Чалъков и Гаджанов се превърнаха в истинска стена пред нашите атаки, което накара Христов да търси доста еднотипни разигравания в края на мрежата, където липсата на титулярния диагонал се усети. В тези минути гостите показаха класата си и правеха на терена, каквото си поискат. Посрещането на домакините бе силно затруднено, след като разложани започнаха да изпълняват сервисите си под височината на гърдите на посрещащите. Геймът завърши при резултат 25:18 за „Пирин“. В началото на втората част като диагонал на разпределителя заигра Александър Ляфтов. В тази част на мача добре се включи и Костадин Бишуров, който стечели две точки, след добре изпълнен сервис и мощна атака. Първото техническа прекъсване бе при резултат 8:7 за домакините. Гостите изравниха при 13:13 и поведоха с 14:13, след като „хванаха“ две поредни атаки на Ляфтов. Стигна се до 13:16 за „Пирин“ и оттук гейма сякаш повтори края на първия. Гаджанов и Чалъков отново се разиграха и спряха атаките през центъра. Палийски и Трифонов бяха безпомощни пред двамата гости, което доведе до 25:17 за „Пирин“ във втория гейм.
Третият гейм показа, че хебърци са проспали първите два. В него домакините показа добра продукция. Сценарият на гейма бе абсолютно противоположен на първите два. Гостите поведоха с 8:5 и диктуваха резултата до средата на гейма, когато заигралият като диагонал Петьо Бъчваров направи няколко точкови отигравания, които възпламениха задрямалата публика, която сякаш вече се бе примирила със загубата с 0:3 гейма. Домакините изравниха резултата, а в края на частта в герой се превърна Ляфтов, който спечели два сервиса /не без помощта на съдбата/ и „Хебър спечели с 25:23. Във волейбола има стара максима, „че който не печели с 3:0, обикновено губи с 3:2″. На това се надявахме в четвъртата част, в която двата отбора играеха точка за точка. Домакините имаха четири геймбола, но класата си каза думата и гостите се поздравиха със заслужена победа, с оглед на играта, която представиха снощи в Спортна зала „Васил Левски“. Четвъртият гейм завърши при резултат 28:26 за „Пирин“, с което те затвориха мача с 3:1 гейма.Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка