Бл. Петров: Всяка година от лицето на България изчезва 60 000 град

Анализи и Интервюта — 13 октомври, 2016 в 07:09 часа.

Публикуваме без редакторска намеса приветствието на Благо Петров към общинските съветници, по повод отбелязването на Деня на българската община.
Уважаеми госпожици, госпожи и господа !
Уважаеми жители на общината !
Уважаеми гости, г-жо Областен управител, народни представители и представители на средствата за масова информация.
Колеги общински съветници , г-н Кмете, г-н Председател на Общински съвет.
От името на представителната група общински съветници „ Национален Фронт за Спасение на България и Народен Съюз” Ви поздравявам с празника на българската община.
134 години ни делят от обнародването в брой 117 на Държавен вестник от 12 10 1882г., на първия „Закон за общините и градското управление”, станал повод за обявяването през 1998г. 12 октомври за празник на българската община.
В този закон от 1882г., за пръв път се регламентира дейността на общинските съвети, кметовете и техните помощници.
В нашия град за пръв път празника се отбелязва през 2000г.
Обикновено на празник се говорят приятни и похвални слова, хвалим се с успехи – къде истински , къде не дотам.
Слушайки говорещите преди мен почти се убедих, че всичко върви чудесно – постигаме успехи ..аха и светлото бъдеще ще дойде …може би…
Ще наруша традицията и ще Ви помоля да ми простите, но госпожи и господа, успехите са си успехи и тях, ако ги има никои не може да отнеме.
Но мисля, че България нашата Родина е в извънредно положение…а от извънредно положение се излиза с извънредни мерки….. Виждате ли такива ?
Българите бягат от Отечеството си …..панически бягат и това не е червена лампичка, това е пожар в които може да изгори всичко… А кой е този, дето бяга от добро?
Всяка година от лицето на България изчезва един 60 000 град.
Всеки от Вас познава десетки а може и стотици познати, приятели, роднини и близки хора които са заминали а други само да им се удаде възможност продължават да заминават.
Заминават! Не …..бягат, бягат и хора от нашата община и аз се страхувам, че общинските съвети в община Пазарджик с част от своите решения имат заслуга за това.
Нима смятате, че сме решили проблема с тровещия живота на хората шум в общината ,
с ревящите мотоциклети през малките часове на нощта, или с радикалния ислям ?
А липсата на работни места в общината?
Списъкът може да бъде доста дълъг.
Може и да отричаме това но хората по общината говорят друго…
Първият признак, по които може да се съди, че някоя държава е застрашена от упадък и разруха, е появата на големи вътрешни неравновесия между нейните съставни елементи. А вторият и още по- нагледен признак, който показва, че държавата е тръгнала към разпад, е бягството на населението и особено на младите поколения към чужди държави.
Много важно, че сме членове на ЕС и НАТО, че уж постигаме т.н. „демокрация?“ ако след 50 или 100 години в България няма да има българи или ще бъдат малцинство….
Знам, че и в тази зала някои ще ме обявят за мизантроп и ще ме обвинят в черногледство…. Но по добре е да не крием глави в пясъка а да отворим очи.
По-добре е да се уплашим, за да осъзнаем, че от пропастта ни делят няколко крачки и ако продължим в същата посока неминуемо ще паднем в нея и, че поединичното спасение е временно спасение…..
Простете госпожи и господа, че Ви разсърдих и то на празник…. Но то не е от лоши чувства а по скоро да се предупредим, защото предупреденият човек е въоръжен човек.
Желая Ви наистина приятен празник и нека Бог да ни даде ВЯРА, ЗДРАВЕ, МЪДРОСТ , СИЛА и КЪСМЕТ.
И да не забравяме ……Да живее България !

Благо Петров
Председател на групата общ.съветници „НФСБ и НС”Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка