Внесено е обвинението срещу 29-годишен, който отглеждал марихуана

Криминале — 5 ноември, 2015 в 17:02 часа.

Окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 29-годишния Стефан Т., от Синитево. Той е обвинен за производство на наркотични вещества в големи размери. Целта е разпространение и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, което е престъпления по чл. 354 а ал. 2 връзка с ал. 1 и по чл. 354 в ал. 1 във връзка с чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Стефан Т. е предаден на съд за това, че на 1 септември тази година в с. Синитево, без надлежно разрешително е държал в обитавания от него имот общо 10 803 грама марихуана на обща стойност 64 822 лева и общо 8.17 гр. хашиш на обща стойност 73 лева.

В хода на разследването е установено, че през пролетта на тази гадина обвиненият Стефан Т., обитаващ имот на адрес с. Синитово обл. Пазарджик, състоящ се от двор с двуетажна къща, оранжерия и селскостопански постройки, решил да се занимава с отглеждане на марихуана. Снабдил се със семена и подходящи съдове за засаждане. С положените от него грижи 28-те броя растения канабис достигнали различен стадий на развитие. Той възнамерявал да снабдява широк кръг лица с наркотичните вещества, част от тях бил разфасовал в пакети. При обиските в двора и дома на Стефан Т., извършени в условията на неотложност, през септември 2015 г., са открити и иззети вещи, приспособления и уреди за отглеждане и съхранение на наркотичните вещества, документи и бележки с адреси и сметки и хартиени пликове с банкноти от по 20, 50 и 100 лв.

Обвинението се гради на свидетелските показания, веществени и писмени доказателства, протоколи за извършени следствени действия, експертизи.

Предстои Окръжен съд-Пазарджик да определи дата за първото съдебно заседание.Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка