Прокуратурата наблюдава два опита за подкуп на полицай

Криминале — 11 април, 2016 в 15:20 часа.

Окръжна прокуратура-Пазарджик наблюдава две бързи производство за предложен подкуп на полицейски служители, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура. На 9 април тази година 27-годишния З.Х. е предложил и дал подкуп от 55 лева на полицейски служител в Пазарджик. Целта на подкупа е да не бъде отвеждан в сградата на местната полиция заради извършена от него кражба на дамско портмоне, което отнел от 25-годишна жена. Служителят на МВР не е взел парите и е уведомил разследващ полицай, който е пристигнал на местопроизшествието и е извършен оглед и съставен протокол.
На 8 април тази година 16-годишният А.К. в Сърница, като непълнолетен, но разбирайки значението на деянието и в състояние да ръководи постъпките си, е предложил и дал подкуп от 30 лева на полицейски служител – автоконтрольор от районното управление във Велинград, за да не му състави акт за административно нарушение за това, че управлявал лек автомобил, без да притежава шофьорска книжка.
Служителят на МВР не е взел парите и е уведомил разследващ полицай, като е извършен оглед, разпит на свидетел и изготвен протокол.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка