Банско ще брани възможността за втори кабинков лифт

Област Пазарджик — 4 януари, 2018 в 10:57 часа.

Жители на Банско, Добринище, Разлог и съседни населени места днес отново излизат в подкрепа на решението на правителството за изграждане на втори лифт в Банско. Протестът ще се проведе тази вечер от 18.30 часа на главен път Е-79 край Симитли, съобщават от сдружение „Бъдеще за Банско“. В същото време политически и неправителствени организации организират шествия в по – големите български градове против изсичането на Пирин и презастрояването на планината.
Очаква се в Симитли да се съберат повече от 1000 жители от района, които за кратко да блокират движението по международния път за Гърция.
В края на миналата година Министерски съвет одобри промяна в Плана за управление на национален парк Пирин, което след тежки процедури ще даде възможност за изграждането на втори кабинков лифт. Представители на кабинета нееднократно съобщаваха, че на терените ще се изгражда единствено спортна инфраструктура, без хотели и ресторанти. Екозащитници и политически партии обаче твърдят, че това е първата стъпка към изграждането на обекти, които да упражняват търговска дейност.Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка