В Стрелча грейнаха светлините на празничната елха

Област Пазарджик — 11 декември, 2014 в 11:34 часа.


Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев запали светлините на Коледната елха в центъра на града. Естественото дърво се намира до НЧ „Просвещение- 1871” и е високо 24 метра. Преди това жителите и гостите на града видяха коледен концерт с участието на деца от ОДЗ „Д-р Стайко Стайков” и ученици от НУ „Паисий Хилендарски” и СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”. Концертът започна с атрактивното изпълнение на ученически духов оркестър с ръководител Георги Маринов.
„Коледа е празник на добротата, на мира и радостта, на мечтите и желанията, на надеждата за едно ново, по-добро начало. Нека да съумеем да запазим магията на Коледа през цялата година, за да бъдем по-добри, да се обичаме повече и да имаме силата да сътворяваме по едно малко чудо всеки ден – една усмивка, едно добро дело, един топъл жест. Тези празници пробуждат детското и чистото в нас. Пожелавам на всички здраве, успехи и сбъднати мечти!”, пожела на присъстващите на концерта кметът на община Стрелча Иван Евстатиев.
Ученическият духов оркестър бе възстановен по инициатива на кмета Иван Евстатиев. За децата и техните родители учатието в оркестъра е напълно безплатно. Идеята на кмета на общината е да се осмисли свободното време на децата. Ученически духов оркестър е имало в Стрелча преди 30 години.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка