Две мрежи и винтери за раци са открити при проверки на ИАРА

Област Пазарджик — 15 ноември, 2017 в 11:12 часа.

Във връзка с наближаващите Никулденски празници инспектори на ИАРА-Пазарджик извършиха засилени проверки на водоеми, разположени на територията на област Пазарджик -яз. Батак-местност „Дъното“ и местност „Превала“, яз .Малък Беглик-местност „Старата поща“, яз.Голям Беглик-местност „Стената“, яз. Широка поляна, яз. Доспат-местност „Бърдуче“ и района на град Сърница, съобщават от агенцията.
Проверени са и 18 любители риболовци, при които не са установени нарушения. Спазва се забраната за улов на пъстърва през периода на нейното размножаване.
При нощна проверка на яз.Батак, в района на местност „Дъното“ е открита една мрежа в работно положение с обща дължина около 100 м. Уловената в нея риба от видовете каракуда-около 10 кг. и шаран около 4 кг. е освободена и върната обратно в язовира.
При проверка в района на местност „Баташки залив“ е открита още една мрежа в работно положение с обща дължина около 120 м. и девет винтера с около 15 кг. уловени раци в тях. Раците са върнати обратно във водата.Уредите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.
Инспекторите на ИАРА Пазарджик инспектираха и обекти за търговия с жива и замразена риба, съвместно с инспектори от Агенция по храните-БАБХ-гр. Пазарджик. Нарушения не са констатирани. Представени са всички необходими документи и разрешителни. Съставен е протокол за съвместна проверка.Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка