Край Стрелча се проведе седмият туристически събор „Кулата“

Област Пазарджик — 30 юни, 2015 в 08:07 часа.


Седмият традиционен туристически събор „Кулата” се проведе на 27 юни, организиран от общините Стрелча и Копривщица. Както всяка година началото бе дадено с туристическия поход от Стрелча по новоизграждащата се еко пътека през местността Киселицата до Кулата. По-голямата част от хората пристигнаха с организиран транспорт. Кметовете на Стрелча – Иван Евстатиев и Копривщица – Генчо Герданов откриха седмия пореден събор и пожелаха традицията между двете общини за отдих в живописното Средногорие да продължи.
Местността Кулата е гранична за Стрелча и Копривщица и едно от най-красивите места в Средна гора. Поляната е осеяна с големи скали с причудливи форми. Оттук пред погледа се откриват спиращи дъха гледки на разположената в ниското Стрелча, гордите върхове Бунай, Богдан, Стръмонос и Вълк. Мястото е сякаш магическо и още в древността траките са открили това, тъй като в местността Кулата се намира и едно от трите скални светилища.
По време на Седмият туристически събор „Кулата” тази година бе открита и лятната работа с деца „Детско лято Стрелча 2015”. Над 70 деца участваха в празника на Кулата, изпълнен с игри, състезания с хвърчила и неизменното запалване на огън. Всяко дете получи шапка с логото на програмата, осигурени от кмета на община Стрелча Иван Евстатиев.
Програмата на Детското лято продължава два месеца и включва разнообразни прояви с научно-познавателен, развлекателен и спортен характер. Организатори са МКБППМН с ръководител Стоянка Панова, Исторически музей, ТИЦ и Народно читалище „Просвещение 1871”.Етикети: , , , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка