Полицията е взела мерки за нормално начало на учебната година

Област Пазарджик — 11 септември, 2015 в 15:42 часа.

В ОДМВР-Пазарджик и РДПБЗН-Пазарджик са предприети поредица от мерки за нормалното започване на новата учебна година, съобщават от пресцентъра на пазарджишката полиция. През миналата и тази седмица са проведени срещи с представители на Регионалния инспекторат по образованието, с кметовете на общини и населени места, с директори на учебни заведения и детски градини. На тези срещи са съгласувани съвместните действия са обезпечаване на сигурността на децата при тържествата съпътстващи откриването на учебната година. Акцент е поставен на доброто взаимодействие и комуникация с полицейските, младши-полицейските инспектори, инспекторите „Детска педагогическа стая” и „Държавен противопожарен контрол”. Провеждат се срещи с охранителните фирми относно засилване на контрола при пропускателния режим в сградите на учебните заведения. Естествено немалко задачи са свързани с противодействие на употребата и разпространението на наркотични вещества в районите на училищата, контрола на питейните заведение и пребиваването на малолетни и непълнолетни в тях, търговията с тютюневи и алкохолни изделия.
На 7 септември стартира „Седмица за превенция на детската пътна безопасност”. Съвместно с представители на областната и общинските администрации се извършват огледи на сигнализацията с пътни знаци и състоянието на маркировката, наличието и функционирането на уличното осветление, състоянието на предпазните огради и парапети в близост до учебните заведения и детските градини. От 15 септември до края на месец октомври местата около училища и детски градини ще бъдат със засилено присъствие на екипи от пътна и охранителна полиция. Предвидени са графици за изнасяне на беседи по пътна безопасност от униформени служители, както и участие в родителски срещи с включени теми по подобряване на детската пътна безопасност.
Ръководствата на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик пожелават на учениците, на техните учители и родители здраве, успехи през новата учебна година, повече поводи са усмивки и радост !Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка