Полицията започва подготовка по първия учебен ден

Област Пазарджик — 4 септември, 2012 в 14:15 часа.

Областната дирекция на МВР и Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик започнаха поредица от дейности целящи осигуряване на реда, спокойствието, сигурността и пожарната безопасност при старта на новата учебна година.
Началниците на районните полицейски управления предвиждат провеждането на срещи с ръководството на Регионалния инспекторат по образованието, с кметовете на общини, населени места и директори на учебни заведения. С тях ще бъдат набелязани съвместни действия за обезпечаване реда и спокойствието в районите на учебните заведения при откриване на учебната година.
В Пазарджик ще се проведе среща с ръководството на охранителната фирма, която ще извършва охрана и пропускателен режим в сградите на 25 училища и ще се извърши инструктаж на охранителите.
Екипи на сектор „Пътна полиция” в ОДМВР и РУП в региона вече започнаха съвместните инспекции с общинските администрации на състоянието на сигнализация, маркировка, улично осветление, предпазни огради и парапети, средствата за принудително намаляване на скоростта в района на школата и детските градини.
Успоредно с това инспекторите „Държавен противопожарен контрол” при Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” в областта извършват инспекции на пожарната безопасност на сградите. Инспектира се състоянието на уредите за пожарогасене, евакуационните изходи, изправността на пожароизвестителните инсталации.
За създаване на по-бърза връзка и осъществяване на активна комуникация при възникване на проблеми на училищните ръководства се предоставя списък с имената и актуални телефони на полицейските и младши-полицейските инспектори, както и на служителите от РСПБЗН обслужващи територията, където се намира съответното училище или детска градина.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка