Тр. Величков, Ст. Чачов и А. Шопов бяха избрани в Националния съвет на АБВ

Област Пазарджик — 17 май, 2016 в 07:21 часа.

В рамките на Втората си Национална конференция, АБВ одобри единодушно резолюция на партията, озаглавена „За ново качество на политическия живот, за нов хоризонт пред България”, с която препотвърди преустановяването на участието си в изпълнителната власт и оттеглянето на нейните кандидати от заеманите постове.

На форума присъстваха 797 делегати от цялата страна. От област Пазарджик участие взеха 26 делегати.

Бяха избрани Национален съвет от 100 члена и контролен съвет от 25 члена, както и председател на „Гражданския съвет“, проф. Любомир Халачев.

От област Пазарджик в Националния съвет бяха избрани Трендафил Величков- областен председател на ПП АБВ Пазарджик, Атанас Шопов- общински съветник и председател на общинската организация в Пазарджик, Стойно Чачов- кмет на община Стрелча. В Контролния съвет място намери общинския председател на партията в Стрелча, Ангел Шопов.

По отношение на излизането на АБВ от изпълнителната власт председателят на партията Георги Първанов каза, че лимитът на компромисите от страна на АБВ е окончателно изчерпан. Той заяви, че големият проблем е отсъствието на ефективност в работата на кабинета. Според него, по-лошо от нестабилността на правителството е единствено фалшивата стабилност. В своето слово към делегатите Първанов заяви, че основната задача пред АБВ за настоящата година е спечелването на изборите за нов държавен глава. Президента (2002 г.-2012 г.) обърна внимание, че е не е необходимо временно обединение, а нов стратегически коалиционен проект. Заместник-председателят на АБВ Румен Петков посочи, че АБВ действително успява да се утвърди като една отворена партия.

В своето слово, заместник-председателят на Парламентарната група на АБВ Мариана Тодорова посочи, че от партията са създали имидж на стабилен партньор, но и на сериозен коректив и вътрешна опозиция. Тя отчете, че депутатите от АБВ са успели с преговори да поправят много от грешките, които са били допуснати в Изборния кодекс. По отношение на външната политика, Мариана Тодорова изтъкна, че са затвърдили кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН и са се противопоставяли на русофобската риторика.

Председателят на Гражданския съвет на АБВ проф. Любомир Халачев посочи, че участието на гражданското общество в управлението на страната е изключително необходимо.

Сред гостите на Конференцията на АБВ бяха заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от парламентарната група на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, народният представител от ДПС Йордан Цонев, Красимира Ковачка, председател на парламентарната група на БДЦ, Спас Панчев, председател на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, Калоян Паргов, председател на Градския съвет на БСП София и други. Те имаха възможност да отправят приветствие към Втората национална конференция на партията. По думите на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, след четвърт век експерименти върху българския народ, се говори за ново Българско възраждане. Според председателя на Земеделския съюз „Александър Стамболийски” Спас Панчев, излизането на АБВ от коалиционния кабинет е правилен ход.

Сред решенията на Конференцията бе най-висшият национален форум на партията да се преименува от „Национална конференция“ на „Конгрес“ и „Националния изпълнителен съвет“ на партията да се преименува в изпълнително бюро.

До няколко месеца трябва да бъде готов и проект за нов устав на партията.Етикети: , , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка