Черна статистика показва увеличение на опитите за самоубийство

Област Пазарджик — 10 септември, 2014 в 16:49 часа.

33 опита за самоубийство са регистрирани в областта от началото на годината. Тревожната статистика бе обявена от РЗИ. Опитите са с десет повече от същия период на миналата година. От 33 опита, 14 са завършили със смърт, в 19 случая за радост не се е стигнало до фатален край. Мъжете по – често прибягват до самоубийство, показва още черната статистика. 60,6% от опитите са направени от тях.
Най – често самоубийците прибягват до отравяне с медикаменти – 42,4%. При нереализираните самоубийства се използват предимно различни медикаменти. Тези опити са демонстративни. Тяхната цел е да се привлече вниманието на околните. Често са израз на липсата на емоционална компетентност от извършващите ги и неспособност за справяне в определени кризисни ситуации.
Следващият най-често използван метод е обесването – 27,3%. Той се използва от хора твърдо решили да сложат край на живота си. През това шестмесечие другите използвани методи са: използване на огнестрелно оръжие – 15,2%, порязването с хладно оръжие – 9,1% и хвърляне от високо – 6,1%.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка