„Наркотиците дават крила, но отнемат небето“

Област Пазарджик — 7 юни, 2018 в 13:46 часа.

Този цитат от книга стана мото на срещата, посветена на вредното въздействие на наркотиците върху човешкия организъм, която експерти от отдел „Профилактика на болести и промоция на здравето“ от РЗИ Пазарджик проведоха с ученици от СУ „Кл. Охридски“ гр. Ракитово. Обучението бе по покана на училищното ръководство.
Около 50 ученици от шести и седми клас бяха провокирани да отговорят на въпроси, като: какво е наркотик, за какви видове наркотици са чували, знаят ли как влияят върху човешкото поведение и защо човек започва да приема наркотици. По всички въпроси децата получиха информация от изнесената презентация, която включваше фотоси, клипове и други материали, илюстриращи най-разпространените наркотични вещества – марихуана, амфетамини, екстази, LSD, кокаин и хероин.
Проявената активност от страна на учениците доказа интереса към тази тема.
За втори път експертите от РЗИ Пазарджик провеждат здравно-информационна среща в училището в Ракитово и на децата не беше трудно да си припомнят наученото от предишното обучение за вредите от тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка