И ученици от Велинград се запознаха с вредата от наркотиците

Област Пазарджик — 29 март, 2018 в 10:48 часа.

Обучението за въздействието на наркотиците върху човешкото здраве, което бе проведено в училище СУ „Св.св. Кирил и Методий“ във Велинград, постави финала на здравно-образователните срещи на здравните експерти от РЗИ Пазарджик с ученици, включени в Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“.
Вредата от употребата на психо-активни вещества е третият модул от обучителните занимания, след злоупотребата с тютюнопушенето и алкохола, с който бяха запознати възпитаниците на петте училища в област Пазарджик, включени в програмата.
Макар и на възраст между 10 и 13 години, децата показаха сериозно отношение към темата от съвременния живот, признават от РЗИ. Те получиха информация за най-често предлаганите наркотични вещества на улицата и въздействието им върху човешката психика и организъм.
Програмата Детско полицейско управление е инициатива на МВР, която на територията на област Пазарджик се реализира с участието на Областна дирекция на МВР, РЗИ, БЧК, РУО и др. организации в областта.Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка