Вчера и днес: Глобени са 13 абитуриенти, “висящи” от автомобили в Пазарджик

Зачестяват случаите, в които абитуриенти висят от прозорците на леки автомобили и застрашават не само своя живот, но и този на другите участници в движението, съобщи за РА1 говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.
Той обясни, че днес група от три леки автомобила, с висящи от прозорците абитуриенти е попаднала на необозначен полицейски автомобил. Вътре е бил началникът на сектор „Пътна полиция” главен инспектор Асен Гешев и неговият заместник старши инспектор Димитър Табаков. Случката е станала на булевард “Александър Стамболийски” в Пазарджик, близо до Спортното училище.
“Следва спиране, установяване на самоличности, обясняване на младежите, че поведението им е рисково, и съставяне на актове и фишове на общо 8 деца. Колегите го направиха с неохота, но съзнавайки, че трябва да накараме тези младежи да се пазят, да се съхранят, да пазят и останалите участници в движението. Вчера установените нарушители бяха пет. Дано утре да са по-малко или въобще да няма”, коментира Стоянов.
Той каза също, че проверките ще продължат, като ще се използват и необозначени служебни автомобили, ще се използва и снимков материал. “Разчитаме на съдействие и от страна на родителите, за да избегнем неприятни инциденти, които биха помрачили доброто настроение на абитуриентите и техните близки”, каза също Стоянов.