В община Пазарджик: 157 са разкритите избирателни секции, от тях 9 специализирани и 3 подвижни

Снимка: "Дневник"

За предстоящите избори на 04 април 2021 г. в Община Пазарджик са образувани 157 секции, от които 145 основни, 9 специализирани и 3 подвижни секции.

Извънредната епидемична обстановка в страната наложи за пръв път ръководителите на здравните заведения в Пазарджик, вкл. в ковид-отделенията, на местата за задържане под стража и в домовете за стари хора, да образуват такъв голям брой избирателни секции.

Гласоподавателите в общината, съгласно предварителните избирателни списъци, получени и обявени на определените от кмета места през месец февруари, са 102 877, което е с близо 2500 лица по-малко в сравнение с произведените парламентарни избори през 2017г.

Общинската администрация ще допише в окончателните избирателни списъци, които трябва да бъдат предоставени в рамките на днешния или утрешния ден от ГД ГРАО, 61 лица. Те са с дерегистриран постоянен адрес, но притежават избирателни права, съгласно Решение на ЦИК. Ще бъдат заличени починалите и гласуващите в специализирани секции в други общини, преди предаването на списъците на СИК.