Заловиха 7 души с фалшиви дипломи, използвани, за да получат шофьорски книжки

Архив
Служители на сектор “Криминална полиция” при РУ-Пазарджик установиха 7 мъже, използвали неистински дипломи за завършено основно образование, с цел да получат шофьорски книжки. Това съобщиха от ОД на МВР в Пазарджик.
Служителите от сектора получили информация за издадени свидетелства за управление на МПС с използване на съмнителни свидетелства за завършено основно образование. По всички случаи започнали проверки, като било установено, че за целта водачите използвали неистински дипломи. Вчера служители от сектор “Криминална полиция” при РУ-Пазарджик предприели специализирана полицейска операция по всички случаи.
Установени са 6 водачи от панагюрското село Левски и един от пазарджишкото село Калугерово. През 2017 година те използвали фалшивите дипломи, за да им бъдат издадени свидетелства за управление на МПС. В училищата, които са описани в дипломите, те не са били записвани като ученици. Задържани са мъже на възраст между 22 и 44 години, жители на двете села. От тях са иззети фалшивите дипломи, свидетелствата за управление на МПС и контролните талони. За случаите е уведомена Районната прокуратура в Пазарджик, предстои да бъдат образувани досъдебни производства.