Областният ръководител на ЖГЕРБ посети Европейския парламент

Пазарджик — 20 юли, 2015 в 13:17 часа.

Областният клубен ръководител на Жени ГЕРБ – Пазарджик Лидия Панайотова посети Европейския парламент с група на областните ръководители на ЖГЕРБ от страната по покана на евродепутата Емил Радев. В Брюксел дамите се запознаха с дейността на българската делегация от ГЕРБ/ ЕНП, както и с работата на Европейския парламент. В рамките на посещението се проведе работна среща с евродепутатите от ГЕРБ, на която бяха обсъдени редица въпроси от дневния ред на обединена Европа.
Оживена дискусия предизвика темата за кризата в Гърция и нейното отражение върху бизнеса и икономиката на България, както и въпросите, свързани с миграцията и нарастващите бежански вълни към Европа, възможностите за европейско финансиране по различните оперативни програми на Европейския съюз и реалното отражение на европейските средства за българските общини и бенефициенти, както и членството на България в Шенген.
С българския член на Европейската сметна палата – Илиана Иванова, представителките на женската организация на ГЕРБ дискутираха въпросите на младежката заетост с акцент върху трудностите, пред които е изправеха схемата за „гаранция за младежта“, което е и основна тема на публикувания неотдавна от Европейската сметна палата доклад.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка