Общината иска собствеността върху базата на Педагогическия колеж

Пазарджик — 14 декември, 2017 в 08:25 часа.

Община Пазарджик е изпратила искане до областния управител за придобиване в собственост на държавния имот, в който се е помещаваше Педагогически колеж към ПУ „Паисий Хилендарски“. Очаква се Общински съвет – Пазарджик да вземе решение, с което да даде съгласие за придобиване на собствеността.
Община Пазарджик е сезирана от Директора на СУ „Д-р Петър Берон“ и председатели на Управителните съвети на спортни дружества на територията на Пазарджик, че имат нужда от допълнителни учебни помещения и сгради, които да осигурят благоприятни условия за ефективно протичане на образователно-възпитателния и спортен процес.
В СУ „Д-р Петър Берон“ учебният процес се осъществява на две смени. Училищната сграда е построена през 1942 г. и същата не задоволява нуждата от необходимия брой учебни и спортни помещения.
Педагогическият колеж към ПУ „Паисий Хилендарски“ е закрит с Постановление № 123/30.05.2006г. на Министерски съвет. Сградите, които са се ползвали от колежа към настоящия момент са необитаеми, неизползваеми и не се поддържат. През годините се правеха постъпки базата да се използва за създаване на филиал към медицински университет, но идеята не можа да се осъществи.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка