Платното на „Стамболийски“ няма да се разширява, а ремонт може и да няма

Пазарджик — 28 юни, 2017 в 12:19 часа.


Това съобщи главният архитект Кръстьо Танков на вчерашното заседание на постоянна комисия „Устройство на територията и общинска собственост, транспорт и комуникации”. Ремонтът на улицата разбуни духовете в Пазарджик. Ремонтът на „Стамболийски“ в участъка от Градската градина до ул. „Градинарска“ предвижда изграждането на „джобове“, които да поемат паркиралите по улицата автомобили и по този начин се освободи платното за движение. Ще бъдат отрязани и част от старите дървета на улицата. „Джобовете“, разбира се ще бъдат участък на „Синя зона“. Този план накара жители в района да изработят подписка, с която се обявяват против премахването на дърветата, които правят хубава сянка. Към вчерашния ден, подписи са поставили над 1 100 човека.
На заседанието на комисията присъстваха и част от недоволните. Те са внесли протеста си в комисията по жалбите, която е поела ангажимент на заседанието си в понеделник да внесе въпроса за обсъждането на проекта в дневния ред на утрешното заседание. Към вчерашния ден, обаче това не бе факт и на този етап обсъждане на проекта на утрешната сесия не е предвидено.
Архитект Петър Мурджев представи позицията си по време на заседанието /неговото становище Ра1 публикува в цялост/. Архитект Мурджев още веднъж подчерта, че не бива да се дава приоритет на водачите на автомобили пред пешеходците. Според него автомобилите на гостите на града трябва да бъдат паркирани в периферията, а движението из централната част трябва да става с обществения транспорт.
„Имал съм няколко разговори с кмета на общината, който ми поръча да заявя, че е готов да се съобрази с всяка добра идея за реновирането на тази част на града“, съобщи главният архитект на общината. Архитект Танков предложи на присъстващите да изработят някакъв работен проект, с който общината да се съобрази. В същото време той призна, че ако не се намери сходство в позициите е много вероятно предвидените средства за ремонт на бул. „Стамболийски“ да се пренасочат към ул. „К. Величков“.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка