Т. Попов: Безработицата в нашия град е под три процента

Пазарджик — 17 май, 2018 в 18:32 часа.

Уважаеми г- н председател, г-жо народен представител, г-н заместник областен управител, скъпи колеги общински съветници, уважаеми гости, скъпи съграждани!
В дни като този, когато отбелязваме празника на града, всички ние в крайна сметка се замисляме за нещо много важно, за своята отговорност към всичко, което се случва в нашия град, за това обичаме ли града си, направили ли сме всичко възможно, това което зависи от нас да се развива, така като заслужава и всички жители на града да получават това, което те наистина заслужават. Смея да твърдя, че през последните години, благодарение труда на всички вас и всички нас, независимо от кой в какво качество, благодарение на усилията на голяма част от нашите активни, способни, умни и находчиви съграждани Пазарджик се развива динамично във всеки един аспект. Може да се похвалим, че трудовата заетост е на ниво, на което не е била през последните 20 години, защото безработицата в нашия град е под 3 процента. Може да се похвалим, че ежедневно сме свидетели на разкриване на свободни места, както днес го направи нашият общински съветник г- н Бъздигян. Откриваме поредното предприятие, което да открива работни места, благодарение на усилията на всички наши съграждани в сферата не само на бизнеса, но и на културата ние сме домакини на национални и регионални форуми на културата. Благодарение на усилията ни в социалната сфера ние сме водещи лидери в социалните услуги, които общината представя на своята местна общност. Благодарение на усилията на всички нас Пазарджик се запазва и не се вписва между градовете, в които за съжаление демографският проблем и емиграцията е за съжаление съществен проблем и застрашава нормалното развитие на градовете. Всичко това се случва, благодарение на усилията на всички нас и това няма как да не ни изпълва с чувство на удовлетвореност и гордост, защото най – смислените усилия за един човек са тези, които той полага неговата местна общност да се развива добре, да се случват добри, полезни и обществено значими неща, които да довеждат до това хората, живеещи в една местна общност да имат самочувствие, препитание, житейска и социална перспектива, за да може Пазарджик да го пребъде и занапред, защото за съжаление човешкият живот е кратък и след 50 години едва ли някой ще си спомня за нас, освен ако не попаднем в някоя енциклопедия, в която ще се пише за нашия град. Това, което се прави за хората, то остава!Всеки един от нас е еманация на някакво доверие от нашата местна общност и пред всеки от нас стои отговорността да я оправдаем, да оставим след себе си белези, следи, които да дават на нашите наследници основание за гордост и житейска перспектива. Затова скъпи колеги, аз искам да ви благодаря за отговорната работа, която всички ние толкова години правим, за предизвикателствата, които успяхме да преодолеем заедно, за успехите, които постигнахме и за новите предизвикателства, които ни очакват в бъдеще, защото животът е динамичен, особено във времето, в което живеем и новите предизвикателства изискват нови подходи и нови иновативни и полезни решения, които трябва да направим, за да можем да се развиваме успешно.
Затова през днешния ден поздравявам всички от по – порасналата генерация, които са били нашия пример и с присъствието на по – младата генерация, част от които вече са членове на Общински съвет. Ние трябва да покажем нормалния и естествен баланс, който се получава в това да ангажираме в обществения живот все повече млади хора, които да наследят и поемат управлението на всички тези важни процеси и които трябва да бъдат подготвени за тази отговорност.
Затова смело можем да кажем през днешния ден, че Пазарджик е един хубав, красив, успешен град, който се развива успешно благодарение на труда на неговите активни граждани.
За мен е било и е чест да работя с всеки един от вас през тези години, а дали ние сме се справили или не, ще кажат нашите наследници след време. Така, че днешният ден е повод и да се усмихнем, да си честитим празника и да се насладим на тези дребни чисто житейски неща, които също не трябва да забравям.
Днес е хубав ден за Пазарджик! Честит празник, от сърце!Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка