ХГ „Ст. Доспевски“ представя изложба на Цветан Казанджиев

Пазарджик — 5 април, 2018 в 10:16 часа.

Изложба на художника Цветан Казанджиев ще бъде открита в Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик на 11 април (сряда) 2018 г., от 18:00 часа.
Творческата биография на художника е дълга и изпълнена с многобройни участия в международни биеналета и триеналета на графиката в България, САЩ, Япония, Холандия, Полша, Испания, Германия, Сърбия, Македония, Египет, Унгария, Швейцария, Индия, Корея, Тайланд, Китай, Румъния.
Цветан Казанджиев е носител на награди от национални и международни форуми на графиката, колективни изложби и внушителен брой самостоятелни изложби в страната и чужбина, пет, от които в Япония.
Художникът Цветан Казанджиев използва традиционни и разнообразни похвати и технология в своята работа. Освен графика (последователно отпечатване с няколко цинкови метални плочи с цветно изображение върху белия лист), той експериментира и в областта на рисунката. Технологията му е уникална и е негов личен „патент“. Съчетанието на релеф, цветни моливи и сух пастел прави рисунката оригинална и автентична. В живописта художникът третира платното с релефни нюансирани нанасяния с пестелив рисунък, знакови внушения, отсъствие на сюжет и разказ. От години следва едно предизвикателство – живопис в кръгла форма. Кръгът като идеална завършена форма, като космос, като безкрайно пространство, както само посочва.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка