Ч. Чавдаров: Призовавам глобените от Контур 7 да обжалват

Пазарджик — 14 юни, 2018 в 12:49 часа.

Призовавам всички граждани, глобени от стопанина на „Синя зона“ да обжалват, защото наказанията са незаконни, това коментира общинският съветник Чавдар Чавдаров. Според него, Законът за движение по пътищата изрично подчертава, че единствено собственикът има право да определя участъците за кратковременно платено паркиране. Собственик на пътищата, бордюрите и тротоарите е Общински съвет, а ние имаме само едно решение, с което прехвърлихме паркингите при адвокатите и халите в „Синя зона“. Всички останали участъци са обявени за „Синя зона“ със заповед на кмета, което е незаконно.
Предстоящо е съветниците да гласуват за разширението на зоната. От своя страна шефът на „Паркинги и охрана“ Георги Шекерджиев призна, че той работи с подзаконови нормативни документи, в случая с Наредба.
Днес в Пленарна зала се проведе обществено обсъждане на проекти да промени в наредбите за организация и безопасност на движението, и тази за принудително задържане на МПС без знанието на техните собственици.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка