Областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов присъства на откриването на ремонтираната спортна зала „Васил Левски“ в Пазарджик

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри в Пазарджик ремонтираната спортна зала „Васил Левски“. На тържественото откриване присъства Областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов.

По време на церемонията стана ясно, че средствата за ремонта и реконструкцията на залата са в размер на 133 хиляди лева, като сумата е осигурена от Министерството на младежта и спорта. Красен Кралев увери, че инвестициите в спортна инфраструктура ще продължат.

В Пазарджик предстои изграждане на физкултурен салон в ПГ по химични и хранителни технологии. От началото на годината отпуснатите средства за такива салони са над 1 милион лева. В Спортното училище в областния град също се строи зала като там са заделени 1,3 милиона лева. Освен това са предвидени и 2 милиона лева за новата зала в Зоната на здравето в Пазарджик. По думите на министър Кралев амбицията е през следващия мандат средствата за спорт да се увеличат с 200%, като това ще подпомогне за по-високи и достойни заплащания на треньорските състави към спортните клубове.

Министърът се срещна и с представители и треньори на спортните клубове в Пазарджик. След запитване, той увери треньорите от клуба по борба, че молбата им за нов тепих за спортната зала, в която тренират, ще бъде осигурен. След прерязването на лентата, с което се откри реновираната спортна зала, министър Кралев се отправи към парк „Писковец“ в гр. Пазарджик, където откри официално и алея на спортната слава на гр. Пазарджик.

На официалната церемония по откриването на обновената спортна зала „Васил Левски“ в Пазарджик присъстваха още кметът на община Пазарджик Тодор Попов, общинските съветници и олимпийски медалисти Георги Георгиев и Ренета Камберова, както и други изявени спортисти и олимпийски медалисти от областта.