Обсъдени са мерки, съпътстващи провеждането на първия кръг от Българския рали спринт шампионат в Пещера

Архив
Кметът на община Пещера Йордан Младенов събра на официална среща представители на полицията и пожарната. Заедно с част от организаторите на Рали Спринт “Пещера” 2021, бяха обсъдени мерки съпътстващи провеждането на първия кръг от Българския рали спринт шампионат, който ще се проведе на 17 и 18 април в Пещера.
Спортната проява ще се проведе със съдействието на Община Пещера. Този Рали спринт ще премине в съответствие с Международния спортен кодекс (ISC) на ФИА и неговите допълнения, Националните спортни правилници, които са съобразени с разпоредбите на ФИА.
Екипът, работещ по организацията на надпреварата, обсъди стратегическото, финансово-правното и техническо обезпечаване на успешното провеждане на състезанието.
Преди церемониалния старт ще се организира обособен предстартов парк. Всички автомобили ще бъдат представени на изхода на Сервизен парк в Събота, 17 Април 2021 г. в 17:30 ч. и организирано ще бъдат отведени до церемониалния старт на площад “България“ в Пещера.
Награждаването на победителите ще бъде на сцената пред сградата на Община Пещера на 18 април.
РАЛИ СПРИНТ ПЕЩЕРА – 2021 е валидно за 2021 АФБ Национален Рали спринт Шампионат. Организирано е от Община Пещера, АСК „ПЕЩЕРА“ и Автомобилна Федерация на България.