Пазарджишкият талант Дара Стоянова вече е в националния отбор по художествена гимнастика

Състезателката на клуб “Диляна Прима” (Пазарджик) Дара Стоянова официално е част от националния отбор по художествена гимнастика индивидуално. Новината бе разпространена от БФХГ.

Младата грация заслужено попада сред най-добрите в националния отбор. Дара Стоянова притежава страхотни качества, които вече доказа на състезанията. Не случайно тя заслужи добрите думи и оценки от председателя на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

Така след Диляна Георгиева и Ренета Камберова, Пазарджик отново има повод за гордост. Това е пореден успех на треньорката Величка Петкова, която има основна заслуга за успехите на Дара Стоянова, а преди това и на “златното момиче” и настоящ председател на МСК Пазарджик спортува Ренета Камберова.

Ето съобщението на федерацията по художествена гимнастика:

“Във връзка с отложената селекция на национален отбор – девойки индивидуално за 2021 година и във връзка с изготвянето на проекта за финансиране на БФХГ към Министерството на младежта и спорта, УС утвърждава НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ДЕВОЙКИ ДЕВОЙКИ ИНДИВИДУАЛНО до провеждане на селекцията както следва:

1. Виктория Георгиева – клуб “Левски Триадица”
2. Виктория Пенева – клуб “Импала” Стара Загора
3. Ивон Бошкилова – клуб “Левски”
4. Моника Младенова – клуб “Левски Илиана”
5. Никол Тодорова – клуб “Авангард”
6. Дара Стоянова – клуб “Диляна Прима” Пазарджик
7. Жана Пенчева – клуб “Левски Триадица”

Предложеният състав се базира на обективни критерии – Виктория Георгиева, Виктория Пенева и Моника Младенова са настоящи членове на основен и разширен състав на НО девойки индивидуално. Ивон Бошкилова е следващата състезателка по класиране от проведената селекция за НО преди година.

Състезателките Никол Тодорова, Дара Стоянова и Жана Пенчева са първите три, класирани в многобоя на ДП “ЕЛИТ” 2020 г. във възраст ДМВ, които преминават в ДСВ през 2021 г.

Утвърдените състезателки имат статут на национален отбор девойки индивидуално до провеждане на селекцията през 2021 г и като такива нямат квалификация за ДП “ЕЛИТ”.