Премиерът Борисов посети общини в област Пазарджик /ОБЗОР/

Инвестираме много в малките населени места и променяме облика им, каза Бойко Борисов при посещението си в община Лесичово. “Навсякъде в страната се строят и обновяват пътища, водопроводи, газопроводи, пречиствателни станции, училища, детски градини и всичко, от което българските граждани имат нужда. Ние работим, чуваме какво искат хората, реализираме го и после показваме направеното”, коментира той.

При посещението си в община Белово Борисов каза, че са отпуснати 1,2 милиона лева за укрепване и доизграждане на подпорни стени в с. Голямо Белово и гр. Белово по коритото река Яденица. “За последните 4 години направихме много неща за всички населени места в страната. Българите виждат колко много проекти са реализирани. И затова след няколко дни, когато излязат резултатите от изборите, ние ще видим кой ще има правото да говори от името на народа.

Сигурен съм, че със СДС отново ще представляваме най-голяма част от десните избиратели в страната. Защото ние си изпълняваме обещанията. Скоро ще се преборим и с пандемията. Благодарение на европейската солидарност ще получим допълнително над 1,2 милиона ваксини, за което съм изключително признателен”, допълни Борисов.

Общо 5,5 млн. лева отпусна правителството на община Белово за последните 4 години. Със средствата бяха реализирани множество проекти. “Подпомагането на малките общини винаги е бил наш основен приоритет. Училището в града е изцяло санирано. В момента в него се изгражда и асансьор. Доскоро в Белово нямаше нито една спортна площадка, а днес градът разполага с 11 на брой. Санирани са и много жилищни сгради.
С 43 милиона лева се ремонтира пътят Пазарджик-Белово. През последните 4 години над 173 милиона лева за подобряване на пътната мрежа в Пазарджик и областта”, каза още Борисов.
След това премиерът замина за община Велинград, където посети селата Биркова, Грашево и Побит камък. “С близо 2,4 млн. лв. изградихме ново училище в село Биркова. За удобство на децата осигурихме нов училищен автобус и изградихме Wi-Fi мрежа. За разлика от нашите опоненти ние не само обещаваме, а решаваме проблемите на българските граждани. В района на Биркова ще реализираме и други инфраструктурни проекти, от които хората имат нужда”, каза премиерът.
8,2 млн. лв. сме отпуснали на община Велинград само в рамките на този мандат за рехабилитация на улици и ВиК инфраструктура, за аварийно-възстановителни дейности, както и за училища и детски градини. Подпомогнахме през целия мандат много български общини, защото гарантирахме икономически растеж на страната, имахме добра събираемост на приходите и водихме безкомпромисна битка с контрабандата. Продължаваме да сме сред страните в ЕС с най-нисък външен дълг и дефицит. Вярвам и че скоро ще се справим с пандемията. ЕС ни отпусна допълнително над 1,2 млн. дози ваксини по механизъм за солидарност и това ще ни позволи да ускорим максимално процеса по имунизация”, коментира Борисов.
Той благодари на жителите на велинградските села за добрите думи, за доверието и  гарантира, че ще продължи подобряването на условията за живот в района. “Имаме ангажимента да отпуснем средства за детски градини в Кръстава и Света Петка, както и за физкултурен салон в Драгиново. Винаги съм радостен, когато идвам в тези села и виждам как християни и мюсюлмани живеят по братски. Много пъти съм казвал, че етническа толератност не се постига с всяване на страх и лъжи, а с много работа и грижа за всеки гражданин”, допълни премиерът.
“50-километровият път между Велинград и Сърница вече е изцяло ремонтиран. Инвестициите в пътна инфраструктура са сред най-успешните ни политики. Само в рамките на настоящия мандат бяха обновени над 4000 км пътища. Дори в условията на пандемия, на ограничения, на световна криза, у нас продължава да се работи. Подобно мащабно строителство, каквото ние реализирахме, не е имало преди”, каза Бойко Борисов.
При посещението си Борисов бе придружаван от вицепремиера Екатерина Захариева, министъра на финансите Кирил Ананиев, заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, областния координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов.