А. Петров: Заедно с публиката направихме брандът Хебър най – добър в страната

Спорт — 1 август, 2018 в 11:06 часа.

Искам още в началото на подготовката да благодаря на хилядите пазарджиклии, които ни подкрепиха през миналия сезон и ще го направят и през новия. Заедно с тях направихме брандът Хебър – Пазарджик най – успешния волейболен проект в страната, това сподели пред репортер на Ра1 старши треньорът на волейболистите Атанас Петров. Според него настоящата селекция е по – силна от миналогодишната и независимо, че е все още рано, той очаква медали за отбора в първенството.
Петров разказа с по – няколко думи за новите волейболисти в отбора, които имат внушителна спортна биография. От миналогодишната селекция остават Ляфтов, Тасев, Коцаков, Божков и Мартин Симеонов.
Посрещачът Михаил Никел е препоръчан от Георги Петров, който е колега на Атанас Петров в отбора на Локомотив Новосибирск и е младежки национал на Русия. Избрах Никел, защото освен чисто волейболните му качества, руснаците свикват сравнително лесно с волейбола и живота в България, коментира Петров. През новия сезон Хебър ще има и два нови диагонала. 25-годишният Спас Байрев е играл в Арда (Кърджали) и Левски. Петров призна, че към днешна дата в цяла Европа трудно се намират качествени диагонали на разпределителя. Ръководството има предвид конкретни състезатели, които не са българи и Хебър ще има качествени волейболисти на този пост.
През следващия сезон Хебър ще има и двама нови разпределители. Иван Станев в момента е на лагер с националния и тренира там. Петров сподели, че вчера се е чул с националния селекционер Пламен Константинов, който казал, че Иван е в добра форма, независимо от факта, че не е играл доста време. Светослав Станков е на 22 години, висок е 194 см. Бил е участник в младежкия национален отбор, а в Пазарджик пристига от състава на Марек Юнион Ивкони.
През миналата година не ми достигнаха около две седмици в подготовката и отборът тръгна трудно в началото на шампионата. Бяхме добре във физическо отношение, но във волейболно, не. Затова реших тази година да започнем подготовката по – рано, коментира старшията на „тигрите“. Хебър отново ще разчита за лагер на Тетевен, където условията са добри. Ще се проведе и традиционният международен турнир, на който Пазарджик е домакин. Все още не е ясна програмата на контролните мачове, но редица национални отбори, които са на подготовка в България са проявили интерес за приятелски мачове с Хебър. Атанас Петров държи да се играят мачове с класни отбори, за да има ясна представа за състоянието на отбора. Можем и ние да научим нещо, когато играем със силни съперници, сподели с усмивка Петров.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка