Невзрачен „Хебър“ отново извика на помощ късмета

Спорт — 21 септември, 2017 в 06:38 часа.

Че Аматьорската футболна лига е турнир, в който никой отбор не хвърля 100%-во силите си отдавна не е новина. Но всеки тим, който играе на собствения си стадион, какъвто и да е мач е длъжен да се раздаде, най – малко заради привържениците си. След мачове подобни на „Хебър“ – „Свобода“ вчерашните стотина зрители /при безплатен вход на стадион „Георги Бенковски“/ ще се струват многолюден митинг за отбора на „Хебър“. Нека бъда правилно разбран. Преди мача с „Вихрен“ в Сандански написах, че тогава му бе времето „Хебър“ да напусне достойно турнира за Купата на България. Бе достойно, защото момчетата на Танчо Калпаков изиграха два силни мача като домакини в турнира /с ЦСКА – 1948 и „Чавдар“ Етрополе/, в който късметът пак ги „подпря“, след победа с дузпи. Очевидно е желанието на спортно техническото ръководство на пазарджиклии да съсредоточи вниманието си единствено в първенството и желанието да се отбележи 100 години организиран футбол в Пазарджик с преминаване в по – горната Втора лига. Но с игра като тази със „Свобода“ трябва да е ясно, че това няма да стане. Разликата в организацията на двата клуба е фрапираща. Треньорът на гостите Георги Мечечиев по време на целия мач се обръщаше към президента на пещерци с искрена молба да му осигури поне 50 процента от бюджета на „Хебър“ и му обещаваше резултати. С нескрита завист гледаше към скамейката на „Хебър“, където освен Калпаков и тримата му помощника стоеше масажистът, докато в същото време той тичаше да носи кофи с вода, подаваше освежителна напитка на футболистите си, търсеше делегата да обяви смените и ръководеше момчетата си по време на срещата. А отборът му играеше добре и не заслужаваше да загуби в този мач. По думите на президента на „Свобода“ отборът играе без премии мача, докато от ръководството на пазарджиклии потвърдиха, че футболистите ще вземат. Спортно – техническият щаб на „Хебър“ трябва по най – бързия начин да разбере какво има /за стандартите на групата като материална база и финансиране/ и пренастрои подготовката и представянето на футболистите, защото после може да се окаже късно.
Танчо Калпаков започна мача в следния състав: Георгиев, Геров, Мичков, Зарков, Джамов, Здравков, Велев, Тонев, Краев, Георгиев, Ст. Лачов. По време на мача като резерви влязоха Станислав Дечев, Щерьо Димитров и Николай Донов.
От стартиралите единадесет, само Зарков е в юношеска възраст /роден е 2000г/. Останалите десет са футболисти, на които Калпаков разчита и взимат участие в първенството.
В 17-та минута нелепа и смешна грешка в защитата на домакините и неразчетено излизане на вратаря остави в чиста позиция Харизанов, който не сгреши и гостите от Пещера поведоха в резултата. Пещерци имаха предимство не само в резултата. Добре групирани в защита, те организираха опасни контраатаки, които по чудо не завършиха с втори гол. Гостите контролираха мача, а в 39-та минута и гредата помогна на „Хебър“ след чудесно изпълнение на фаул от Чолов. През първата част домакините трудно си подаваха топката повече от два пъти/открои се Краев/, правеха безумни грешки в защита.
„Драмата“ бе в последните минути на мача. В 80-та минута, добре играещият Парпулов си отбеляза автогол, след като засече остро центриране от десния фланг. И когато на стадиона малкото зрители очакваха за пореден път да наблюдават дузпи, футболист на гостите получи страхотно извеждащо подаване и „разстреля“ Георгиев. Голът предизвика радост и смях на скамейката на гостите, а Мечечиев започна да се шегува с президента си, че трябва да търси пари за следващия кръг в турнира. Съдбата обаче бе решила друго. В първата минута на даденото от съдията продължение Цецо Тонев, който също нямаше най – добрия си ден, успя да изравни резултата.
Все пак се стигна до дузпи, при които пещерци пропуснаха две, докато късметът на домакините отново ги „подпря“ и „Хебър“ ще продължи в следващия кръг на турнира.Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка