ЦСКА подчини Хебър с акъл

Спорт — 12 март, 2018 в 20:51 часа.

Хебър и ЦСКА ще играят трети мач в четвъртфиналите, който ще трябва да определи крайният победител в серията. Червените от София победиха с 3:0, в отделните части 25:20, 25:20 и 25:21.
Първият и втори гейм бяха близнаци. ЦСКА взимаше преднина от 2-3 точки и в течение на гейма преднината достигаше до пет. В сравнение с първия мач цесекарите бяха по – концентрирани, имаха добро посрещане. Гостите познаваха играта на домакините и откриваха много празни пространства в полето им. Пишещият тези редове не си спомня друг мач на Хебър, в който топката да е падала на паркета, без нито един от хебърци да може да я докосне. Гостите играха без излишни фойерверки, без да влагат сила в ударите си, но топката винаги попадаше в празно поле. Домакините показаха и сравнително немощна блокада, а играта на гостите в центъра на мрежата днес бе на високо ниво. Силен мач за Хебър направи единствено Ляфтов, но неговите усилия бяха недостатъчни за прелом.
Хебър даде сериозен отпор единствено в третия гейм, в който за първи път поведе в резултата при първото техническо прекъсване, но гостите го спечелиха във втората му половина.
В пълната със зрители зала „Васил Левски“ до последния съдийски сигнала се очакваше прелом и мачът да се обърне, но това не се случи.
Александър Ляфтов бе най – резултатен за домакините с 16 точки, Минчо Минчев се отчете с 13.







Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка