hebarfc.com днес празнува 13 години от създаването си

Спорт — 29 ноември, 2017 в 17:28 часа.

На днешната дата преди 13 години е създаден пазарджишкият сайт hebarfc.com. Създател му е Александър Алексиев. По късно към него се присъединяват Георги Геров, Димитър Вълков, Николай Николов. През годините за сайта са работили 12 души, които обичат Хебър. Идеята за създаването му е от 2002 година, но отне 2 години преди да я реализираме, признава Александър Алексиев. Той с усмивка си спомня, че на редакционната поща все още пристигат мейли от африкански футболисти, които искат да играят в Хебър, а също и такива на деца, които искат да играят в детските формации, дори когато нямаше отбор.
За тези 13 години сайтът мина през различни етапи, проблеми, конфликти и дори през липсата на действащ клуб в града, но остана винаги верен на традициите на пазарджишкия футбол.
hebarfc.com е един от първите български футболни клубни сайтове. Направихме го с много любов, труд, усилия и отделено лично време, признава Сашо. Събрахме парче по парче историята, статистиката, старите снимки, спомените на ветераните, емблемите, флагчетата, значките и емоциите, вълнували бивши и настоящи футболисти и запалянковци.
Радостни сме от факта, че на стадион „Георги Бенковски“ отново има отбор с високи цели, който финишира втори и радва с играта си футболните запалянковци в Пазарджик. Подкрепяме усилията на клуба и на общината да направят нещо хубаво в града ни и да бъдем професионални във всяко едно отношение, коментира той.
hebarfc.com активно се подготвя за юбилея на пазарджишкия футбол още от август месец тази година, но имат нужда и от помощта на всички, които обичат Хебър. Те се обръщат към всички любители на футбола в Пазарджик с апел: Нека всеки от Вас, верните фенове, футболисти, ветерани и деятели се разрови в своя архив, таван, мазе и кашон и да извадим на показ частица от нашата футболна история. Всяка снимка, плакат, картотека, екип, шал, програмка, значка, вестник с репортаж ще бъде от полза. Изпращайте ни всичко, а ние ще се погрижим то да бъде съхранено, описано и показано на всички. Екипът разполага с материали от доста хора, които са помагали през годините.
За предстоящата книга с работно заглавие „100 години футбол в Пазарджик: от Ботев до Хебър!“ авторът Александър Алексиев е събрал статистика по години, ценни снимки и любопитни факти, които се надяваме да видят бял свят догодина.
Екипът на сайта е обиколил обществените медии, Национална филмотека, вестниците „Меридиан мач“, „Тема спорт“, архива на „7 дни спорт“, Националната библиотека и много други институции в търсене на неизвестни кадри, снимки и факти за историята на футбола в Пазарджик. Ще използват и вече издадени книги от други градове на футболна тематика, които включват неизбежно и Хебър като свой противник на терена, но най-вече разчита на хората от Пазарджик, да помогнат, за да може всеки да се докосне до богатството, оставено в наследство от футболисти, треньори и ръководители от 1918 до днес.
Честито, колеги!Етикети: , , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка