Съдът реши: Мъжът, запалил лек автомобил във Велинград, остава за постоянно в ареста

Пловдивският апелативен съд остави в ареста Т. К., който е обвинен в това, че в ранните часове на 30.05.2021г., във Велинград е запалил имущество със значителна стойност – лек автомобил БМВ.

Колата е  собственост на фирма, но се управлява от Д. Г., с който обвиняемият бил във влошени отношения заради неуредени финансови проблеми.

Апелативен съд – Пловдив анализира събраните до момента доказателства и прецени, че правилно Окръжен съд – Пазарджик е приел, че данните обезпечават извода, че обвиняемият е съпричастен към обвинението за палеж на автомобил. Има достатъчно гласни доказателства, че пострадалият е разпознал на записите от охранителни камери автомобила на обвиняемия, както и него самия. Намерените в дома на Т. К. дрехи съвпадат с тези, с които е облечено заснетото от камерите лице.

С оглед съдебното минало на обвиняемия и неговите девет осъждания до сега, съдът прецени, че има реална опасност при по-лека мярка за неотклонение, той да извърши престъпление. За това отхвърли като неоснователна жалбата му да излезе под „домашен арест“ или друга  по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемите и съда, където бяха съдебният състав и защитникът.